voor laptops, computers, reparaties, advies en netwerken.

Veilig het internet op

Beveiliging van computers en netwerken is niet meer zo eenvoudig als enkele jaren geleden. De kwaliteit van de malware en de kennis van de internetcriminelen nemen toe, daarmee ook de noodzaak en benodigde kwaliteit van beveiligingsmaatregelen, hoe vervelend dit ook is.

Eén ding wil ik graag voorop stellen: de belangrijkste beveiliging tegen virussen ben je zelf. Door geen rare websites te bezoeken, op vage linkjes te klikken of wazige software te downloaden, kortom: door je hoofd te gebruiken, kun je het risico op een virus al drastisch verkleinen.

Belangrijkste preventietips

Het hoeft niet moeilijk te zijn om cybercriminaliteit te voorkomen. Met een klein beetje technisch advies en uw gezond verstand kunt u veel soorten cyberaanvallen voorkomen. Vergeet niet dat de meeste online criminelen zo snel en gemakkelijk mogelijk geld proberen te verdienen. Hoe lastiger u het hen maakt, des te groter is de kans dat ze u met rust laten en op zoek gaan naar een gemakkelijker doelwit. De onderstaande tips bevatten basisinformatie over hoe u uw computer en uw identiteit kunt beschermen.

  • Beveilig uw computer met essentiële beveiligingssoftware.
  • Houd uw computer up-to-date met de nieuwste patches en updates.
  • Zorg dat de beveiliging van uw computer goed is geconfigureerd.
  • Kies sterke wachtwoorden en bewaar deze op een veilige plaats.

Voor advies over veilig werken met uw pc of laptop, kunt u altijd contact met ons opnemen